Svadobná hostina: všetko, nad čím by ste sa mali zamyslieť

Naplánovať svadbu je náročná činnosť, ktorá zahŕňa celú kopu jednotlivých činností. Svadobné miesta môžu pomôcť vytvoriť atmosféru, takže ich vyberajte so zvláštnou starostlivosťou. Aby ste mohli svadbu uskutočniť na vysnívanom mieste, možno budete musieť urobiť určité ústupky, čo sa dátumu konania svadby týka. Čím skôr začnete svadbu plánovať, tým lepšiu pozíciu budete mať.

Stravovanie

Nie všetci hostia môžu jesť lepok alebo laktózu, niektorí sú vegetariáni alebo vegáni. Uistite sa, že váš dodávateľ jedál je schopný vyhovieť aj týmto požiadavkám. Pokiaľ máte prenajaté miesto bez obsluhy, oplatí sa objednať taký catering, ktorý vám naservíruje aspoň jedlo na stôl a použitý riad potom odoberie.

Hudba vytvára náladu

Aj keď nebudete objednávať živú hudbu alebo DJ, vždy je dobré nejakú hudbu v miestnosti mať. Môže fungovať len ako pozadie. Vďaka tomuto pozadia ale môžete spríjemniť celkový pobyt vašich hostí na svadobnej hostine. Hudbu voľte príjemnú, nie nejako vyhranenú.

Darček pre hostí

Dostávať darčeky je veľmi príjemné. To, že vám na vašich hosťoch závisí, tak môžete dať najavo tým, že im darujete nejakú maličkosť. Môže ísť o niečo sladké v krabičke, poháre, fľaša vína, zápalky v ozdobnej krabičke – a to všetko bude opatrené vašimi iniciálmi a dátumom svadby.

Výber vhodných dodávateľov

Oplatí sa voliť dodávateľa na základe odporúčaní vašich známych. Vždy, keď zvolíte spoločnosť, ktorú nepoznáte, idete do určitého rizika. Pokiaľ nepoznáte osobne nikoho, kto má s vami zvoleným dodávateľom skúsenosti, oplatí sa sadnúť k počítaču a hľadať nezávislé referencie na tohto dodávateľa. Tie, ktoré nájdete na jeho stránkach, nemusia byť objektívne, pretože len málokto si na svojich stránkach nechá negatívne referencie. Oplatí sa tiež stretnúť sa s každým dodávateľom osobne, a to ešte pred konaním svadby.

A čo sweetbar?

Sweetbar na svadbe môže byť skvelou alternatívou k tradičnému dezertu. Tu je päť typov sweetbaru, ktoré sú na svadbách obľúbené:

  • Candy bar – Candy bar je najobľúbenejší typ sweetbaru. Zahŕňa mnoho druhov cukroviniek ako sú želé, cukrovinky, gumi medvedíky, lízanky, sušienky, marmelády a ďalšie. Hostia si môžu vybrať zo sladkého bohatstva a vytvoriť si vlastný mix.
  • Cupcake bar – Cupcake bar zahŕňa mnoho druhov tort vrátane cupcakes, muffinov, cake popov, mini tort a ďalších. Hostia si môžu vybrať zo sladkej ponuky a vytvoriť si svoj vlastný dezert.
  • Donut bar – Donut bar zahŕňa mnoho druhov donutov vrátane klasických a nových chuťových kombinácií. Hostia si môžu vybrať zo sladkej ponuky a vytvoriť si svoj vlastný dezert.
  • Chocolate bar – Chocolate bar zahŕňa mnoho druhov čokolád, ako sú pralinky, trufle, čokoládové tyčinky a ďalšie. Hostia si môžu vybrať zo sladkej ponuky a vytvoriť si svoj vlastný mix.
  • Fruit bar – Fruit bar zahŕňa mnoho druhov čerstvého ovocia, ako sú hrozno, jahody, maliny, kivi, ananás a ďalšie. Hostia si môžu vybrať zo sladkej ponuky a vytvoriť si svoj vlastný dezert.

Dôležité je, aby sweetbar bol prispôsobený vkusu a štýlu svadby. Môžete si vybrať tieto typy sweetbaru alebo vytvoriť vlastné, aby zodpovedali štýlu svadby a osobným preferenciám hostí.

A čo svadobná torta?

  • Biela torta – je tradičným typom svadobnej torty a je často zdobená bielym krémom z masla. Môže byť ozdobený kvetmi z cukru alebo čokoládou.
  • Red velvet torta – torta je svetlá, červená torta s jemnou čokoládovou chuťou. Často je zdobený krémom z masla a pridáva sa doň dekorácia z ružových alebo bielych cukrových kvetov.
  • Citrónová torta – je ľahšou alternatívou ku klasickej bielej torte. Jeho chuť je často oživená sviežim citrónovým krémom.
  • Čokoládová torta – je pre čokoládových nadšencov ideálnou voľbou. Je vyrobený z čokoládového cesta a často zdobený kakaovým krémom.
  • Ovocná torta – je spravidla jemnejšou voľbou, je plnená ovocím a môže mať rôzne kombinácie chutí. Často je zdobený krémom z masla a čerstvým ovocím.
  • Piškótová torta – je ďalším tradičným typom svadobnej torty, ktorá môže byť plnená rôznymi druhmi krému, ako je krém z masla, ovocný alebo čokoládový.
  • Cupcakes – sú stále populárnejšie voľbou pre svadobnú tortu. Sú ideálne pre menšie svadby a umožňujú väčšiu rozmanitosť chutí.