Aký materiál sa môže hodiť pri sťahovaní?

Pokiaľ sa chystáte sťahovať, čaká vás veľa práce. Je dôležité mať všetko pripravené vopred, pretože v deň sťahovania už sa budete zaoberať skôr tým, aby ste na nič nezabudli než balením posledného majetku. Z tohto dôvodu je dôležité mať pripravený materiál, do ktorého budete svoje veci baliť vopred av dostatočnom množstve. Či už sa sťahujete sami alebo so sťahovacou spoločnosťou, čas je vždy to, čo môžete v deň sťahovania postrádať.

Kartónové krabice rôznych veľkostí

Asi prvé, čo vás napadne, sú práve kartónové krabice. A nemyslite si, že budete potrebovať iba tie obrovské. Niektoré veci, ako sú napríklad knihy, vážia veľa. Preto sa oplatí dať ich do menšej krabice, poprípade ich nakombinovať s niečím ľahkým, ako sú vankúše, oblečenie alebo zimné bundy. Môžete použiť aj kartónové krabice, ktoré získate zo supermarketu, mali by byť ale čisté a dostatočne pevné. Nechcete predsa, aby sa vám pretrhli.

Baliaci papier

Veľa ľudí ho nahrádza novinami, ktoré sú ale problematické. A to z toho dôvodu, že môžu zanechávať na vašom majetku atramentové škvrny, ktorých čistenie je veľmi náročné. Preto ho odporúčame nahradiť práve baliacim papierom. Ten nešpiní a poskytuje dobrú ochranu obaleným veciam. Pokiaľ vám zostane, môžete ho pokrčiť a vložiť do krabice ako výplňový materiál.

Bublinková fólia

Hodí sa na prepravu rozbitných predmetov, ako je napríklad sklo alebo elektronika. Upotrebíte ju tiež pri preprave nábytku, pretože vedia ochrániť aj rohy nábytku, ktoré sú pri sťahovaní obzvlášť ohrozené k poškodeniu. Nevýhodou môže byť vyššia obstarávacia cena.

Strečová fólia

Je veľmi obľúbená, a to z toho dôvodu, že ju môžete použiť prakticky na čokoľvek. Ochráni tvrdý aj mäkký materiál, zaistí sypké aj tekuté, udrží zásuvky alebo dvierka skriniek zatvorené, môžete nimi omotať káble, aby mali kompaktný tvar, združiť oblečenie alebo napríklad prikrývky, obaliť nimi celé zásuvky bez toho, aby ste vyťahovali ich obsah. Ochráni pred vysypaním, vyliatím, znečistením a tiež poškriabaním. Lepí sa iba sama na seba a na vašom majetku nezanecháva žiadne stopy.