LED osvetlenie v našich domovoch. Kde sa dá použiť?

LED osvetlenie ponúka ďalšiu možnosť, ako môžete vo svojich domovoch ušetriť za energiu. Nemusíte ihneď prechádzať vo všetkých druhoch osvetlenia na LED, môžete na to ísť postupne. Tak napríklad v kuchyni sa LED svetlá vo forme pásov veľmi osvedčili. Môžete nimi nahradiť existujúce osvetlenie. Pri rekonštrukcii kúpeľne môžete investovať do zrkadla s LED osvetlením, ktoré môže vhodne osvetliť celý priestor, nielen okolie zrkadla. Možností je množstvo.

Kde všade sa dajú LED svetlá použiť?

Odpoveď je: všade. Na inšpiráciu ale máme niekoľko tipov:

  • Kuchynské osvetlenie, pretože práve kuchyňa je jedným z najfrekventovanejších miest vo vašej domácnosti.
  • Svetlá v obývacej izbe, vrátane samostojacích lámp – aj tu trávi rodina pomerne dosť času.
  • Svetlá v kúpeľni. Tu je viac druhov svetiel.
  • Veranda alebo iné vonkajšie svetlá. Tie môžu svietiť niekedy aj celú noc.
  • V detskej izbe. Vaše ratolesti sa o žiarovku nespália.

Prečo investovať do LED osvietenia?

Je to múdra investícia. Vďaka tomu, že existujúce osvetlenie nahradíme LED svetlami, môžeme dosiahnuť rovnaké množstvo svetla za oveľa menej peňazí. Aj keď sú LED žiarovky aj niekoľkokrát drahšie ako tak klasické, veľmi rýchlo sa zaplatia. Ich svietivosť je totiž oveľa dlhšia, takže klasické žiarovky budete musieť kupovať častejšie. A to sa v konečnom výsledku neoplatí. Navyše je LED osvetlenie moderným výstrelkom, ktorý bude mať nadčasové trvanie. Investícia do neho sa oplatí teda aj tým, ktorí chcú modernejší interiér.

Menej práce s LED osvetlením

V našich domácnostiach existujú miesta, kde je osvetlenie, ale ktoré sú ťažko prístupné. Práve tu sa oplatí inštalovať LED osvetlenie, pretože to vydrží svietiť oveľa dlhšie. Nebudete tak musieť riskovať pád z rebríka alebo sa nervovať s neprístupnými miestami, na ktoré nemôžete dosť dobre dosiahnuť. LED svetlá vydržia dvakrát dlhšie ako žiarivky a až 25-krát dlhšie ako žiarovky, nehovoriac o tom, že spotrebujú o 75 percent menej energie.